Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Iveta Daňková
Bc. Iveta Daňková
Master's thesis
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
The effect of white cheese and Dutch type cheese mixtures on the properties of processed cheese sauce
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem směsi holandského sýra a bílého sýra zrajícího v solném nálevu na konzistenci tavených sýrových omáček. V teoretické části je popsána základní charakteristika tavených sýrů a tavených sýrových omáček, suroviny na jejich výrobu, samotná výroba a vliv použitého přírodního sýra na výsledný produkt. V praktické části bylo vyrobeno 7 modelových vzorků tavených sýrových omáček …moreAbstract:
The thesis investigates the influence of a mixture of Dutch type cheese and white brined cheese on the consistency of processed cheese sauces. The theoretical part describes the basic characteristics of processed cheese and processed cheese sauces, the raw materials for their production, the production itself and the influence of the used natural cheeses on the final product. In the practical part …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DAŇKOVÁ, Iveta. \textit{Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/a9wjws/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Daňková, Iveta. Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu
Petra Válková -
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Anna HŮĎOVÁ -
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková