Chuťové látky v potravinářském průmyslu – Nikola Vrtalová
Nikola Vrtalová
Bakalářská práce
Chuťové látky v potravinářském průmyslu
Flavorings in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o chuťových látkách v potravinářském průmyslu. V literární části jsou rozdělené chuťové látky na látky sladké, slané, kyselé, hořké, trpké pálivé a je zde i zmíněná i relativně nová chuť umami. U jednotlivých skupin jsou zmíněni zástupci. Sladké látky podrobně pojednávají o monosacharidech (fruktóza, glukóza a invertní cukr), oligosacharidech (maltóza, laktóza a sacharóza …víceAbstract:
This thesis deals with flavorings in the food industry. In the literary part flavorings are devided into sweet, salty, sour, bitter and spicy substances and also one relatively new flavour umami. In individual groups there are mentioned substitutes and these groups are characterized in detail in this thesis. Sweet substances deals in detail with monosaccharides (fructose, glucose and invert sugar) …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Kopta, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Významné výživové látky v cibulové zelenině
Radek MIKLAS