Nikola Vrtalová

Bakalářská práce

Chuťové látky v potravinářském průmyslu

Flavorings in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o chuťových látkách v potravinářském průmyslu. V literární části jsou rozdělené chuťové látky na látky sladké, slané, kyselé, hořké, trpké pálivé a je zde i zmíněná i relativně nová chuť umami. U jednotlivých skupin jsou zmíněni zástupci. Sladké látky podrobně pojednávají o monosacharidech (fruktóza, glukóza a invertní cukr), oligosacharidech (maltóza, laktóza a sacharóza …více
Abstract:
This thesis deals with flavorings in the food industry. In the literary part flavorings are devided into sweet, salty, sour, bitter and spicy substances and also one relatively new flavour umami. In individual groups there are mentioned substitutes and these groups are characterized in detail in this thesis. Sweet substances deals in detail with monosaccharides (fructose, glucose and invert sugar) …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
  • Oponent: Tomáš Kopta, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů

Práce na příbuzné téma