Comparison of terpene compounds in berries and wine selected varieties of muscat – Bc. Hana Průdková
Bc. Hana Průdková
Diplomová práce
Comparison of terpene compounds in berries and wine selected varieties of muscat
Srovnání terpenických látek v bobulích a víně vybraných muškátových odrůd
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo prostudovat všechny dostupné literární zdroje týkající se aromatických látek se zaměřením na terpenické látky a charakterizovat vybrané moštové muškátové odrůdy. V experimentální části byl u těchto muškátových odrůd stanoven obsah volných a vázaných terpenických látek jak v moštu, tak i v následně vyrobeném víně a získané výsledky byly zpracovány a vyhodnoceny …víceAbstract:
The target of the thesis was to study all of the available literary sources concerning the aromatic substances, focusing on terpene compounds and characterize the selected must muscat variety. In the experimental part was established the content of free and bound terpene compounds for these varieties both in the must and also in the wine made subsequently. The results obtained were processed and evaluated …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Baránek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Terpenické látky v bobulích muškátových odrůd révy vinné
Monika Valová -
Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné
Veronika Klesnilová -
Aromatické látky v muškátových odrůdách révy vinné
Lucie Mamráková -
Aromatické látky v tramínových odrůdách révy vinné
Jiří Sedlář -
Kryptoanalýza historických šifer
Lukáš Havrlant
Název
Vložil
Vloženo
Práva