Mgr. Ivana Rufferová

Bakalářská práce

Nutriční stav pacientů s celiakií

Nutritional status of coeliac patients
Anotace:
Práce se věnuje nutričnímu stavu pacientů s celiakií a aspektům, které jej ovlivňují. Přibližuje i problematiku bezlepkové diety a samotného onemocnění celiakií. Cílem praktické části bylo zjistit nutriční příjem nutrientů, které by mohly mít vliv na nutriční stav pacientů z uvedených kazuistik. Následně byla vypracována doporučení k možnému zlepšení příjmu těchto nutrientů a v návaznosti na to i nutričního …více
Abstract:
The thesis deals with nutritional status of patients with coeliac disease and aspects that affect it. It also shows the issue of the gluten-free diet and the coeliac disease itself. The aim of the practical part was to assess the nutritional intake of nutrients that could affect the nutritional status of patients in case reports. Then were made recommendations to potential improve of nutrient intake …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 8. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 9. 2012
  • Vedoucí: Mgr. Petra Hýsková
  • Oponent: Mgr. Marie Šubrtová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut