Nutriční stav pacientů s celiakií – Mgr. Ivana Rufferová
Mgr. Ivana Rufferová
Bakalářská práce
Nutriční stav pacientů s celiakií
Nutritional status of coeliac patients
Anotace:
Práce se věnuje nutričnímu stavu pacientů s celiakií a aspektům, které jej ovlivňují. Přibližuje i problematiku bezlepkové diety a samotného onemocnění celiakií. Cílem praktické části bylo zjistit nutriční příjem nutrientů, které by mohly mít vliv na nutriční stav pacientů z uvedených kazuistik. Následně byla vypracována doporučení k možnému zlepšení příjmu těchto nutrientů a v návaznosti na to i nutričního …víceAbstract:
The thesis deals with nutritional status of patients with coeliac disease and aspects that affect it. It also shows the issue of the gluten-free diet and the coeliac disease itself. The aim of the practical part was to assess the nutritional intake of nutrients that could affect the nutritional status of patients in case reports. Then were made recommendations to potential improve of nutrient intake …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 8. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/j0gxq/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 9. 2012
- Vedoucí: Mgr. Petra Hýsková
- Oponent: Mgr. Marie Šubrtová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Výživový stav při onemocnění Crohnovou chorobou
Marta ŘÍČNÁ -
Celiakie – život bez lepku
Vanesa Dávidová -
Vliv celiakie a jejích přidružených onemocnění na kvalitu života a edukaci jedince
Dagmar Černá -
Lepek v potravinách, ano či ne?
Šárka Nejedlá -
Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie
Petra HOLEJŠOVSKÁ -
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Eva Badinková -
Vliv celiakie na kvalitu života člověka
Kateřina Davidová