Je zdravější rostlinný nebo živočišný tuk? – Markéta LENIKUSOVÁ
Markéta LENIKUSOVÁ
Bakalářská práce
Je zdravější rostlinný nebo živočišný tuk?
Is It Healthier Vegetable or Animal Fat?
Anotace:
Bakalářská práce popisuje rostlinné a živočišné tuky, vymezuje rozdíly mezi jednotlivými druhy tuků. Ukazuje na jejich využití z hlediska gastronomického, tak jejich vliv na lidský organizmus. Jsou popsány zdroje mastných kyselin a obsahy cholesterolu.Abstract:
This bachelor theme describe the vegetable and animal fats, defines the differences between type of fats. It show on their recovery from a gastronomicaly view and their effect on the human organism. They´re describing sources of fatty acits and cholesterol contents.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LENIKUSOVÁ, Markéta. Je zdravější rostlinný nebo živočišný tuk?. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro
Pavla Krausová -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Syntéza peptidů s potenciální afinitou k cholesterolu a studium jejich vazebné afinity v modelu buněčné stěny obsahujícím cholesterol
Aneta Nezmeškalová -
Effects of nut consumption on the reduction of LDL "bad" cholesterol
Bulanbek Zhekshenbekov -
Subcellular insight into cholesterol-mediated proliferation of the tick cell line
Sára KROPÁČKOVÁ -
Zabřezávání dojnic inseminovaných dávkami obohacenými o LDL cholesterol
Anna Sedláková -
Cholesterol a žlučové kyseliny v metabolismu lipidů
Anna Brzáková