Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly – Bc. Nela KÜFFNEROVÁ
Bc. Nela KÜFFNEROVÁ
Master's thesis
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo hodnocení senzorických vlastností borůvkových a rybízových džemů slazených vybranými steviol-glykosidy a jejich porovnání s dalšími sladidly. Pro hodnocení senzorických vlastností byly použity rebaudiosid A a steviosid, dále pak aspartam, erythritol a řepný cukr. Stevia rebaudiana var. Bertoni je vytrvalá rostlina, která obsahuje sladivé steviol-glykosidy, které mají uplatnění …moreAbstract:
The aim of the diploma thesis was evaluation of sensoric attributes of blueberry and current jams sweetened by selected Steviol glycosides and their comparing with other sweeteners. For evaluation of sensoric attributes were used rebaudioside A, stevioside, aspartame, erythritol and sugar beet. Stevia rebaudiana var. Bertoni is a persistent plant, which contains sweetening Steviol glycosides, which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KÜFFNEROVÁ, Nela. \textit{Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2018. Available from: https://theses.cz/id/absilw/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KÜFFNEROVÁ, Nela. Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu
Tomáš Marcin -
Stanovení acesulfamu K a aspartamu metodou HPLC
Jana LEŽÁKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights