Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly – Bc. Nela KÜFFNEROVÁ
Bc. Nela KÜFFNEROVÁ
Diplomová práce
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo hodnocení senzorických vlastností borůvkových a rybízových džemů slazených vybranými steviol-glykosidy a jejich porovnání s dalšími sladidly. Pro hodnocení senzorických vlastností byly použity rebaudiosid A a steviosid, dále pak aspartam, erythritol a řepný cukr. Stevia rebaudiana var. Bertoni je vytrvalá rostlina, která obsahuje sladivé steviol-glykosidy, které mají uplatnění …víceAbstract:
The aim of the diploma thesis was evaluation of sensoric attributes of blueberry and current jams sweetened by selected Steviol glycosides and their comparing with other sweeteners. For evaluation of sensoric attributes were used rebaudioside A, stevioside, aspartame, erythritol and sugar beet. Stevia rebaudiana var. Bertoni is a persistent plant, which contains sweetening Steviol glycosides, which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÜFFNEROVÁ, Nela. \textit{Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/absilw/.
Jak správně citovat práci
KÜFFNEROVÁ, Nela. Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie - Péče o krajinu
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu
Tomáš Marcin -
Stanovení acesulfamu K a aspartamu metodou HPLC
Jana LEŽÁKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva