Výživa a stravovací návyky žáků středních škol – Bc. Hana Ležáková
Bc. Hana Ležáková
Diplomová práce
Výživa a stravovací návyky žáků středních škol
Nutrition and eating habits of pupils in secondary schools
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výživou a stravovacími návyky žáků středních škol. Teoretická část vysvětluje pojmy z oblasti výživy, energetickou bilanci, výživová doporučení a popisuje zjištění nutričního stavu. Práce se dále zabývá skladbou potravy, vznikem a možnostmi léčby celiakie a intolerance laktózy. Poslední kapitola pojednává o alternativních výživových stylech. Praktická část shrnuje výsledky …víceAbstract:
Diploma thesis is focused on the nutrition and eating habits of pupils at secondary schools. I n the teoretical part I describe concepts of the nutrition, energy balance, nutritional recommendation and the detection of nutritional state describtion. Diploma thesis is focused on composition of the food, origin and posibilities of treatment of celiac and lactose intolerance. The last chapter is focused …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/qxr66/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2012
- Vedoucí: Mgr. Jana Gajdošová
- Oponent: RNDr. Mgr. Alice Prokopová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Učitelství odborných předmětů pro základní a střední školy - specializace obchod a služby
Práce na příbuzné téma
-
Názory učitelů 1. – 5. ročníku ZŠ na výživový režim žáků
Eliška Nábělková -
The Czech Cuisine and Eating Habits from the Nutritional Point of View in the Socialism versus Now
Spillerová Spillerová -
Výběr potravin a stravovací zvyklosti osob s laktózovou intolerancí
Veronika VENKRBCOVÁ -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade