Analýza významných antioxidantů v nápojích s využitím techniky MEPS – Bc. Veronika Mlejová
Bc. Veronika Mlejová
Diplomová práce
Analýza významných antioxidantů v nápojích s využitím techniky MEPS
Analysis of Important Antioxidants in Beverages by Means of MEPS Technique
Anotace:
Tato práce se zabývá stanovením vybraných antioxidantů především vitaminu C v nealkoholických nápojích. Je zaměřena především na využití moderních mikroextrakčních technik, zejména na mikroextrakci se sorbentem v mikrostříkačce (MEPS) a její optimalizace s následným stanovením pomocí HPLC s UV detekcí. Jsou zde blíže popsány známé antioxidanty a jejich vlastnosti, charakteristika a technologie čaje …víceAbstract:
This thesis deals with the determination of selected antioxidants in alcohol-free beverages. It is focused especially to the application of modern microextraction techniques. Namely, microextraction by packed sorbent (MEPS) and especially optimisation of MEPS followed by high-performance liquid chromatography with UV detector is described. The description of antioxidants and their properties, characterisrics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mlejová, Veronika. Analýza významných antioxidantů v nápojích s využitím techniky MEPS. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza významných antioxidantů v bylinných nápojích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakční techniky
Eva Margholdová -
Historie čaje, čaj jako podnikatelský záměr
Victoria Arlazarova -
Návrh marketingových strategií pro zelený čaj: Analýza a modifikace kupního rozhodování spotřebitele
Pavel Trnka -
Co stojí za šálkem čaje ze Srí Lanky? Čaj a jeho vliv na rozvoj Šrí Lanky
Bára Konášová -
Cesta čaje v České republice po roce 1989 - čaj jako kulturní fenomén
Ivana GREGOROVÁ -
Cesta čaje v České republice po roce 1989- čaj jako kulturní fenomén
Ivana GREGOROVÁ -
Japonský zelený čaj
Karolína STARÁ -
Čas na čaj
Michal Breza