Analýza významných antioxidantů v nápojích s využitím techniky MEPS – Bc. Veronika Mlejová
Bc. Veronika Mlejová
Master's thesis
Analýza významných antioxidantů v nápojích s využitím techniky MEPS
Analysis of Important Antioxidants in Beverages by Means of MEPS Technique
Abstract:
Tato práce se zabývá stanovením vybraných antioxidantů především vitaminu C v nealkoholických nápojích. Je zaměřena především na využití moderních mikroextrakčních technik, zejména na mikroextrakci se sorbentem v mikrostříkačce (MEPS) a její optimalizace s následným stanovením pomocí HPLC s UV detekcí. Jsou zde blíže popsány známé antioxidanty a jejich vlastnosti, charakteristika a technologie čaje …moreAbstract:
This thesis deals with the determination of selected antioxidants in alcohol-free beverages. It is focused especially to the application of modern microextraction techniques. Namely, microextraction by packed sorbent (MEPS) and especially optimisation of MEPS followed by high-performance liquid chromatography with UV detector is described. The description of antioxidants and their properties, characterisrics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2009
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2009
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MLEJOVÁ, Veronika. \textit{Analýza významných antioxidantů v nápojích s využitím techniky MEPS}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/aepim0/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mlejová, Veronika. Analýza významných antioxidantů v nápojích s využitím techniky MEPS. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Analýza významných antioxidantů v bylinných nápojích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakční techniky
Eva Margholdová -
Historie čaje, čaj jako podnikatelský záměr
Victoria Arlazarova -
Návrh marketingových strategií pro zelený čaj: Analýza a modifikace kupního rozhodování spotřebitele
Pavel Trnka -
Co stojí za šálkem čaje ze Srí Lanky? Čaj a jeho vliv na rozvoj Šrí Lanky
Bára Konášová -
Cesta čaje v České republice po roce 1989- čaj jako kulturní fenomén
Ivana GREGOROVÁ -
Cesta čaje v České republice po roce 1989 - čaj jako kulturní fenomén
Ivana GREGOROVÁ -
Japonský zelený čaj
Karolína STARÁ -
Rodinné farmy zaměřené na čaj a kávu a kreativní turismus: rozvoj komunit v thajské provincii Chiang Rai
Eliška Perutková