Způsoby jímání aromatických látek při zahušťování ovocných šťáv – Ing. Drahomíra ONDRUŠÍKOVÁ
Ing. Drahomíra ONDRUŠÍKOVÁ
Bakalářská práce
Způsoby jímání aromatických látek při zahušťování ovocných šťáv
Methods of Collecting Aromatic Compounds During the Thickening Process of Fruit Juices
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o způsobech jím¨ání aromatických látek při zpracovávání ovoce. Nejdříve jsou podrobněji rozepsány chemické složky ovoce a poté se práce věnuje zastoupení aromatických látek u nejběžnějších druhů ovoce, jejich získávání a využití a konečně samotnému jímání. Závěrečná část je věnována principůma metodám stanovení aromatických látek.Abstract:
A bachelor´s thesis is about a methods of collecting aromatic compounds during the zhickening fruits. The chemical compounds of fruits are mentioned in details in the first part, the next part deals with the aromatic components as representatives of the most common kinds of fruits, how to get the aromatic compounds from the fruits juices and how to use it and finnaly deals with the own collecting. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ONDRUŠÍKOVÁ, Drahomíra. Způsoby jímání aromatických látek při zahušťování ovocných šťáv. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Soudobé metody konzervace ovocných štáv
Martin KOS -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková -
Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Eva Sedláčková -
Aromatické látky u Sauvignonu blanc a ovlivnění jejich obsahu agrotechnickými zásahy
Roman Šmíd