Bc. Kristýna Pavlíková

Bakalářská práce

Zvyky a pokrmy kavkazské kuchyně v ruské kultuře (Obyčaji i bliuda kavkazskoj kuchni v russkoj kulture)

Customs and dishes of Caucasian cuisine in Russian culture
Abstract:
The aim of this thesis, entitled "Customs and dishes of Caucasian cuisine in Russian culture", was to show how multifaceted the culture of such a small region as the Caucasus is and how much it can influence the lives of other people, in particular the Russian people. One of the most important facets to understanding this is to explain the Caucasian culture itself, its history and its specificities …více
Abstract:
Cílem této bakalářské práce s názvem "Zvyky a pokrmy kavkazské kuchyně v ruské kultuře" je ukázat, jak mnohotvárná je kultura tak malého regionu, jakým je Kavkaz, a jak moc může ovlivnit život ostatních lidí, zejména ruského národa. Jedním z nejdůležitějších aspektů pro pochopení této problematiky je vysvětlení samotné kavkazské kultury, její historie a specifik. K jejímu podrobnějšímu zkoumání byly …více
 
 
Jazyk práce: ruština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 7. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 8. 2022
  • Vedoucí: Mgr. Taťjana Zaňko
  • Oponent: Mgr. Josef Šaur, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta

Masarykova univerzita

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Ruská studia / Ruská studia

Práce na příbuzné téma