Studium přípravy nových heterocyklických sloučenin vycházejících z 3-(3-hydroxypropylamino)chinolin-2,4(1H,3H)-dionů – Kamila Čechová
Kamila Čechová
Bachelor's thesis
Studium přípravy nových heterocyklických sloučenin vycházejících z 3-(3-hydroxypropylamino)chinolin-2,4(1H,3H)-dionů
Anotácia:
V rámci teoretické části bakalářské práce je rozebrána problematika derivátů na bázi oxazepinu a oxazinu, jejich biologická aktivita a syntéza. Praktická část se zaměřuje na přípravu 3-(3-propylamino)chinolin-2,4-(1H,3H)-dionových derivátů, vycházejících z 3-chlor-1,3-difenylchinolin-2,4-(1H,3H)-dionu. Následně je nastíněna redukce propylaminového derivátu účinkem tetrahydridoboritanu sodného za vzniku …viacAbstract:
In the theoretical part of the bachelor thesis, the issue is based on derivatives oxazepine and oxazine, their biological activity and synthesis is discussed. The practical part focuses on the preparation of 3-(3-propylamino)quinoline-2,4-(1H,3H)-dione derivatives starting from 3-chloro-1,3-diphenylquinoline-2,4-(1H, 3H)-dion. Subsequently, the reduction of the propylamine derivative with sodium borohydride …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČECHOVÁ, Kamila. \textit{Studium přípravy nových heterocyklických sloučenin vycházejících z 3-(3-hydroxypropylamino)chinolin-2,4(1H,3H)-dionů}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/afnehj/.
Jak správně citovat práci
Čechová, Kamila. Studium přípravy nových heterocyklických sloučenin vycházejících z 3-(3-hydroxypropylamino)chinolin-2,4(1H,3H)-dionů . Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies