Zuzana Fenclová

Bachelor's thesis

Kvalita surovin pro bezlepkové výrobky

The quality of sources for gluten – free food
Abstract:
V práci, s názvem „Kvalita surovin pro bezlepkové výrobky“, jsou popsány suroviny, legisla-tiva, která zahrnuje předpisy a označování bezlepkových výrobků a všeobecné požadavky na výrobu bezlepkových výrobků. V práci jsou popsány projevy a specifikace celiakie a jiných forem lepkových intolerancí, stejně jako i požadavky na bezlepkovou dietu. V praktické části byly z bezlepkových surovin sestaveny …more
Abstract:
In work named „The quality of sources for gluten – free food“, the resources, legislation and overall requirements for the gluten – free food making were described. Furthermore, the symptoms and specification of celiac and other forms of gluten – related diseases, as well as the requirements on gluten – free diet were displayed in work.In experimental part, three recepies of both pancakes and omelets …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology