Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin – Monika Dohnalová
Monika Dohnalová
Bakalářská práce
Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin
Factors Affecting the Protein Hydrolysis Process during the Determination of Amino Acid Composition of Food
Anotace:
Nedílnou součástí stravy každého jedince v potravinách jsou aminokyseliny. Rešeršní bakalářská práce popisuje aminokyseliny a jejich stanovení po hydrolýze proteinů. Zabývá se stanovením aminokyselin titračními, spektrofotometrickými, elektromigračními a především chromatografickými metodami, kdy se nejvíce využívá metoda iontově výměnné chromatografie. Další část bakalářské práce se zabývá faktory …víceAbstract:
One of the most important parts of every individual's daily diet are amino acids. This bachelor thesis describes amino acids and their identification after protein hydrolysis. It deals with identification of amino acids of through variety of methods including titration, spectrophotometry, electromigration and particularly chromatography, in which the ion exchange chromatography is most frequently used …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOHNALOVÁ, Monika. \textit{Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/ahzdhb/.
Jak správně citovat práci
Dohnalová, Monika. Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.