Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku – Nikola KÁCHOVÁ
Nikola KÁCHOVÁ
Bakalářská práce
Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku
Lactose intolerance and adding dairy products into the diet
Anotace:
Bakalářská práce s názvem "Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku" je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá problematikou laktózové intolerance, vápníkem, pojednává o významu mléka a mléčných výrobků ve stravě a také se věnuje dietnímu řešení. Praktická část je zaměřena na všeobecnou informovanost osob s diagnostikovanou laktózovou intolerancí, zařazování mléka …víceAbstract:
The bachelor's thesis entitled "Lactose intolerance and the inclusion of dairy products in the diet" is divided into two parts. The theoretical part deals with the issue of lactose intolerance, calcium, discusses the importance of milk and dairy products in the diet and also deals with dietary solutions. The practical part is focused on the general awareness of people diagnosed with lactose intolerance …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Ing. Simona Šimková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÁCHOVÁ, Nikola. \textit{Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/ahzpbu/.
Jak správně citovat práci
KÁCHOVÁ, Nikola. Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku. Č. Budějovice, 2021. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zdravotně sociální fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků
Sára Šubrtová -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance
David PÍCHA -
Laktózová intolerance a její genetická vyšetření
Nikola VYHLÍDALOVÁ -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí
Nela Kumová -
Laktóza z pohledu nutriční terapie
Dita Pyšková
Název
Vložil
Vloženo
Práva