Možnosti maskování vařivé příchutě ve sterilovaných tavených sýrech – Bc. Radoslav Šenk
Bc. Radoslav Šenk
Diplomová práce
Možnosti maskování vařivé příchutě ve sterilovaných tavených sýrech
Possibilities of cooked flavour masking in sterilized processd cheese
Anotace:
Cílem této práce bylo využití ochucující složky v tavených sýrech, která měla maskovat negativní organoleptické vlastnosti, zejména tmavší barvu a horší chuť jako důsledek sterilačního záhřevu. Byly vyrobeny vzorky s příchutěmi rajče a chřest, které byly v hermeticky uzavřených obalech podrobeny dvěma sterilačním režimům při teplotě 120 °C po dobu 15 minut a při teplotě 125 °C po dobu 5 minut. Součástí …víceAbstract:
The aim of this tesis was to use a flavouring component in processed cheeses to mask negative organoleptic properties, in particular darker colour and poorer taste as a result of sterilising heating. Samples with tomato and asparagus flavours were produced and subjected to two sterilisation regimes at 120 °C for 15 minutes and at 125 °C for 5 minutes in hermetically sealed containers. The work included …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šenk, Radoslav. Možnosti maskování vařivé příchutě ve sterilovaných tavených sýrech. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku hydrokoloidů na vybrané parametry ochucených sterilovaných tavených sýrů
Veronika Holšteinová -
Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů
Anna Sklenaříková -
Vliv sterilizace na obsah heterocyklických aromatických aminů v taveném sýru
Kateřina Grycová -
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Anna Sklenaříková -
Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu
Alena Kratochvílová