Zdravotní a nutriční významnost pepře – Kateřina SOPUCHOVÁ, DiS.
Kateřina SOPUCHOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Zdravotní a nutriční významnost pepře
Health and Nutritional Significance of Black Pepper
Anotace:
Tato bakalářská práce podrobně zkoumá různé aspekty pepře, jednoho z nejčastěji používaných koření, a jeho vliv na lidský organismus. V teoretické části je prezentována základní charakteristika a historie pepře, jsou zde popsány hlavní druhy pepřovníků. Tato část také zahrnuje informace o jiných kořeních nesoucích název "pepř". Podrobně jsou rozebrány chemické složky černého pepře, jako je piperin …víceAbstract:
This bachelor's thesis extensively examines various aspects of pepper, one of the most commonly used spices, and its impact on the human body. The theoretical part presents the basic characteristics and history of pepper, describing the main types of pepper plants. This section also includes information about other spices bearing the name "pepper." The chemical components of black pepper, such as piperine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Nadezhda Borzenko
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SOPUCHOVÁ, Kateřina. Zdravotní a nutriční významnost pepře. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.