Obsahy vitaminů ve vybraných druzích zeleniny z konvenční a bio produkce – Bc. Alena Konšelová
Bc. Alena Konšelová
Diplomová práce
Obsahy vitaminů ve vybraných druzích zeleniny z konvenční a bio produkce
The Contents of Vitamins in Selected Kinds of Vegetable from Bio and Conventional Production
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením obsahu vitaminů C, E, a b-karotenu ve vy-braných vzorcích zeleniny z konvenční a bio produkce pomocí metody vysoce účinné kapalinové chromatografie (HPLC). Dále pak byla fotochemiluminiscenční metodou (PCL) stanovena antioxidační aktivita ve vodě a v tucích rozpustných látek obsažených v konvenčních druzích zeleniny a zeleniny z bio produkce.Abstract:
The diploma work deals with determination content of vitamins C, E and b-carotene in chosen vegetable samples from conventional and bio productions with help of High Performance Liquid Chromatography (HPLC). There was determined antioxidant activity in water and fat soluble substances contained in conventional sort of vegetables and vegetables from bio production by photo-chemical-luminescent method …víceKlíčová slova
Vitamin C vitamin E b-karoten zelenina bio zelenina antioxidační aktivita HPLC PCL ACW ACL.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Konšelová, Alena. Obsahy vitaminů ve vybraných druzích zeleniny z konvenční a bio produkce. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na spermatogenezi kanců
Lucie Svačinová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na biochemické ukazatele ejakulátu kanců
Dušan Vaněk -
Vliv selenu, zinku, vitamínu C a E na potlačení tepelného stresu u kanců
Barbora Půlpánová -
Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin
Kristýna Šťastná