Bc. Alena Konšelová

Diplomová práce

Obsahy vitaminů ve vybraných druzích zeleniny z konvenční a bio produkce

The Contents of Vitamins in Selected Kinds of Vegetable from Bio and Conventional Production
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením obsahu vitaminů C, E, a b-karotenu ve vy-braných vzorcích zeleniny z konvenční a bio produkce pomocí metody vysoce účinné kapalinové chromatografie (HPLC). Dále pak byla fotochemiluminiscenční metodou (PCL) stanovena antioxidační aktivita ve vodě a v tucích rozpustných látek obsažených v konvenčních druzích zeleniny a zeleniny z bio produkce.
Abstract:
The diploma work deals with determination content of vitamins C, E and b-carotene in chosen vegetable samples from conventional and bio productions with help of High Performance Liquid Chromatography (HPLC). There was determined antioxidant activity in water and fat soluble substances contained in conventional sort of vegetables and vegetables from bio production by photo-chemical-luminescent method …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Konšelová, Alena. Obsahy vitaminů ve vybraných druzích zeleniny z konvenční a bio produkce. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin