Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem – Bc. Gabriela KOLÚCHOVÁ, DiS.
Bc. Gabriela KOLÚCHOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem
Characteristics and sensory profile of white qualitative variety wine and qualitative wine with attribute
Anotace:
Cílem této práce je charakterizovat jakost a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem. V první kapitole je ve zkratce popsána legislativa a technologie výroby vína. Dále je objasněn pojem senzorické hodnocení vína {--} obecně základní definice, požadavky na analýzu, a podrobněji samotná degustace vína {--} jsou popsány posuzované znaky a profily jednotlivých odrůd …víceAbstract:
The aim of this work is to characterize quality and sensory profile of white variety wine and qualitative wine with attribute. Legislative and technology of production of wine is described briefly in the first chapter. Then the conception of sensory assessment of wine is clarified {--} generally basic definitions, requirements for analysis, and in details tasting of wine itself {--} assessed characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7996
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2008
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOLÚCHOVÁ, Gabriela. \textit{Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/anp7ul/.
Jak správně citovat práci
KOLÚCHOVÁ, Gabriela. Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský
Alice Šebístková -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Studium syntézy biogenních aminů v procesu výroby vína
Zbyněk Hradil -
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Radoslav Mičo -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava -
Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie
Radim Holešinský -
Studium technologie výroby vín typu "ryšák"
Martin Štefanov