Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů – Klára KOUBOVÁ
Klára KOUBOVÁ
Bachelor's thesis
Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů
Sensory evaluation of selected types of semi-hard cheese
Abstract:
Ve skupině 55 posuzovatelů (20 žen, 35 mužů; 20 ? 24 let) byl proveden pořadový preferenční test. Hodnotitelům byly předloženy 3 vzorky sýra o tučnosti 20, 30 a 45 %. Ve skupině žen byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 45 % a nejhůře byl ohodnocen vzorek s 20 % tuku. Ve skupině mužů vzorek o tučnosti 20 % byl hodnocen jako nejlepší a jako nejhorší se umístil vzorek s 30 % tuku. Statisticky tyto výsledky …moreAbstract:
In the group of 55 consumers (20 women, 35 men; 20 ? 24 years) was carried out preference test (ranking). The aim of preference test was to order three samples of cheese of different fat on dry basis (20, 30 and 45 %). In the group of women was preferred the sample of cheese with 45 % fatness and the worst was rated a sample with 20 % fatness. In the group of men was rated as the best 20% cheese and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2013
Accessible from:: 12. 4. 2013
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOUBOVÁ, Klára. \textit{Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2013. Available from: https://theses.cz/id/aomt7l/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOUBOVÁ, Klára. Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agribussines
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Kristýna DOUBRAVOVÁ -
Senzorické hodnocení jakosti bílých jogurtů
Žaneta Olbertová -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights