Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů – Klára KOUBOVÁ
Klára KOUBOVÁ
Bakalářská práce
Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů
Sensory evaluation of selected types of semi-hard cheese
Anotace:
Ve skupině 55 posuzovatelů (20 žen, 35 mužů; 20 ? 24 let) byl proveden pořadový preferenční test. Hodnotitelům byly předloženy 3 vzorky sýra o tučnosti 20, 30 a 45 %. Ve skupině žen byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 45 % a nejhůře byl ohodnocen vzorek s 20 % tuku. Ve skupině mužů vzorek o tučnosti 20 % byl hodnocen jako nejlepší a jako nejhorší se umístil vzorek s 30 % tuku. Statisticky tyto výsledky …víceAbstract:
In the group of 55 consumers (20 women, 35 men; 20 ? 24 years) was carried out preference test (ranking). The aim of preference test was to order three samples of cheese of different fat on dry basis (20, 30 and 45 %). In the group of women was preferred the sample of cheese with 45 % fatness and the worst was rated a sample with 20 % fatness. In the group of men was rated as the best 20% cheese and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2013
Zveřejnit od: 12. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOUBOVÁ, Klára. Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Kristýna DOUBRAVOVÁ -
Senzorické hodnocení jakosti bílých jogurtů
Žaneta Olbertová -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva