Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva – Bc. Tatiana Kochláňová
Bc. Tatiana Kochláňová
Master's thesis
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Use of non-Saccharomyces yeast for beer production
Abstract:
Nowadays brewing industry uses mainly Saccharomyces yeasts in fermentation proccesses. Their disadvantage for modern consumers interested in the healthy life-style, is in high production of alcohol. Because of this reason, brewers try to find out a new alternative ways of fermentation. One of them is presented by non-Saccharomyces yeasts, which in past were undesirable in beer. Controlled use of selected …viacAbstract:
Pivovarský průmysl v současné době využívá na fermentaci zejména kvasinky rodu Saccharomyces. Jejich nevýhodou pro novodobé konzumenty zaměřené na zdravý životní styl je produkce vysokých koncentrací alkoholu. Právě proto je snahou hledat nové alternatívy. Jednu z možností představují non-Saccharomyces kvasinky, jejichž přítomnost v pivu byla dříve považována za nežádoucí. Kontrolované využití vybraných …viacKľúčové slová
Klíčové slová Non-Saccharomyces kvasinky senzorické látky fenotypová analýza genotypová analýza kvasné zkoušky nízkoalkoholické pivo nealkoholické pivo Keywords Non-Saccharomyces yeasts sensorial compounds phenotypic analysis genotypic analysis fermentation tests low alcohol beer alcohol free beer
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/gtatj/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2017
- Vedúci: RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Experimental Biology / Special Biology