Bc. Tatiana Kochláňová

Master's thesis

Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva

Use of non-Saccharomyces yeast for beer production
Abstract:
Nowadays brewing industry uses mainly Saccharomyces yeasts in fermentation proccesses. Their disadvantage for modern consumers interested in the healthy life-style, is in high production of alcohol. Because of this reason, brewers try to find out a new alternative ways of fermentation. One of them is presented by non-Saccharomyces yeasts, which in past were undesirable in beer. Controlled use of selected …viac
Abstract:
Pivovarský průmysl v současné době využívá na fermentaci zejména kvasinky rodu Saccharomyces. Jejich nevýhodou pro novodobé konzumenty zaměřené na zdravý životní styl je produkce vysokých koncentrací alkoholu. Právě proto je snahou hledat nové alternatívy. Jednu z možností představují non-Saccharomyces kvasinky, jejichž přítomnost v pivu byla dříve považována za nežádoucí. Kontrolované využití vybraných …viac
 
 
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2017
  • Vedúci: RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masaryk University

Faculty of Science

Master programme / odbor:
Experimental Biology / Special Biology

Práce na příbuzné téma