Texturní parametry snacků s přídavkem hmyzího prášku v průběhu skladování – Bc. Michaela Urbánková
Bc. Michaela Urbánková
Master's thesis
Texturní parametry snacků s přídavkem hmyzího prášku v průběhu skladování
Texture parameters of snacks with the addition of insect powder during storage
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývala sledováním texturních vlastností luštěninových snacků s přídavkem cvrččího prášku během skladování v obalu typu doypack a celofán. Z 11 receptur byl u 3 receptur proveden skladovací experiment. K měření byl použit univerzální přístroj Tiratest 27 025. Pevnost byla měřena u vzorků ihned po upečení, volných mimo původní obal 1 den při pokojové teplotě, v otevřeném obalu …moreAbstract:
This thesis dealt with the monitoring of textural properties of legume snack with cricket powder during storage in doypack and cellophane packaging. Of the 11 recipes, 3 recipes were subjected to a storage experiment. The measuring device was used universal Tiratest 27 025. The hardness of samples was measured immediately after baking, for loose outside the original package for 1 day at room temperature …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
URBÁNKOVÁ, Michaela. \textit{Texturní parametry snacků s~přídavkem hmyzího prášku v~průběhu skladování}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/aoyuyh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology