Bc. Pavla MIROŠOVÁ

Master's thesis

Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS

Determination of Volatile Compounds in Several Types of Non-Fermented Teas by GC-MS.
Anotácia:
Volné těkavé látky a jejich zastoupení v čaji mají zásadní vliv na jeho výsledné aroma a představují tak zásadní ukazatel jeho senzorické kvality. Tyto látky vybraných druhů nefermentovaného zeleného čaje byly získány pomocí dvou extrakčních metod, kterými byly destilace vodní parou a simultánní destilace-extrakce, a identifikovány metodou strukturní analýzy GC-MS. Na základě získaných výsledků bylo …viac
Abstract:
Content of the volatile flavour compounds in tea plays a major role in its specific aroma, which also essentially contribute to sensory quality of made tea. These volatiles of pre-selected types of unfermented green teas were extracted by using the hydrodistillation and simultaneous distillation-extraction techniques and investigated by GC-MS. On the basis of achieved results the comparison between …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zverejniť od: 2. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MIROŠOVÁ, Pavla. Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production

Práce na příbuzné téma