Markéta Janáčková
Bachelor's thesis
Pěstování a význam vybraných rodů Coffea
Cultivation and using of selected genus Coffea
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje pěstování a samotný význam pěstování důležitých využívaných rodů Coffea. Literární přehled se zabývá historií pěstování kávovníku, rozdíly mezi jednotlivými druhy a odrůdami, popisuje možnosti a požadavky pěstování a seznamuje s nejvýznamnějšími producenty a oblastmi, kde je kávovník pěstovaný. Vysvětluje rozdíly mezi jednotlivými metodami sklizně a metodami posklizňové …moreAbstract:
This bachelor’s thesis describes the cultivation and the importance of the prominent and utilized Coffea genus. The literary overview is focused on the history of coffee cultivation, the differences between the most used species and varieties, describes possibilities and requirements of its cultivation, and shows the most important producers and areas where the coffee plant is cultivated. It explains …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Nečas, Ph.D.
- Reader: Pavel Híc, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Caffeine content in coffee beverages on the campus of the Czech University of Life Sciences Prague
Eliška Jurošková -
Analysis of factors influencing the adaptation behaviour of small-scale coffee farmers towards a climate change: The case of Ethiopia
Lucie Jiříková -
The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea
Erika Tadevosjanová -
Agrobiodiversity in organic small-scale coffee farms in Chirinos district, Peru
Kelly Marilin Delgado Rivera -
Izolace oleje z kávových zrn
Zuzana Mudráková -
Káva bez kofeinu a senzorické hodnocení kávy.
Kateřina ŠPAČKOVÁ