Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat – Bc. Patricie Vašicová
Bc. Patricie Vašicová
Diplomová práce
Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat
Nutritive value of legume leaves as a protein source for organic pig farms
Anotace:
Jeden z největších problémů ekologického chovu prasat je nedostatek zdrojů kvalitního proteinu. V současnosti nejvíce využívaný sójový protein je z nutričního hlediska velmi kvalitní, ale pro většinu farmářů je problematicky dostupný. Jeho cenu zvyšuje dovoz a často jsou také dovezené sójové boby geneticky modifikovány, a proto nemohou být v režimu ekologického zemědělství použity.S ohledem na tento …víceAbstract:
One of the biggest problems with organic pig farming is the lack of quality protein resources. Currently, the most widely used soy protein has high nutritional quality, but for most farmers it is difficult to obtain it. Its price is increased by imports and imported soybeans are ofen genetically modified and therefore cannot be used in organic farming.In view of this problem, the main goal of this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Hakl, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VAŠICOVÁ, Patricie. \textit{Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/arwc3g/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Dusíkaté látky nebílkovinné v kravském mléce
Vojtěch VONDRA -
Vliv různých zdrojů dusíkatých látek na užitkovost a metabolismus dojnic
Veronika Lužová -
Hodnocení účinností chemických koagulantů při redukci dusíkatých látek v technologiích úpravy vody (experimentální)
Martin Kubišta -
Změny distribuce dusíkatých látek v průběhu zrání eidamských sýrů
Eva WEISEROVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva