Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat – Bc. Patricie Vašicová
Bc. Patricie Vašicová
Master's thesis
Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat
Nutritive value of legume leaves as a protein source for organic pig farms
Abstract:
Jeden z největších problémů ekologického chovu prasat je nedostatek zdrojů kvalitního proteinu. V současnosti nejvíce využívaný sójový protein je z nutričního hlediska velmi kvalitní, ale pro většinu farmářů je problematicky dostupný. Jeho cenu zvyšuje dovoz a často jsou také dovezené sójové boby geneticky modifikovány, a proto nemohou být v režimu ekologického zemědělství použity.S ohledem na tento …moreAbstract:
One of the biggest problems with organic pig farming is the lack of quality protein resources. Currently, the most widely used soy protein has high nutritional quality, but for most farmers it is difficult to obtain it. Its price is increased by imports and imported soybeans are ofen genetically modified and therefore cannot be used in organic farming.In view of this problem, the main goal of this …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Josef Hakl, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAŠICOVÁ, Patricie. \textit{Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/arwc3g/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Dusíkaté látky nebílkovinné v kravském mléce
Vojtěch VONDRA -
Vliv různých zdrojů dusíkatých látek na užitkovost a metabolismus dojnic
Veronika Lužová -
Hodnocení účinností chemických koagulantů při redukci dusíkatých látek v technologiích úpravy vody (experimentální)
Martin Kubišta -
Změny distribuce dusíkatých látek v průběhu zrání eidamských sýrů
Eva WEISEROVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights