Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami – Dominik MOSLER
Dominik MOSLER
Bachelor's thesis
Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami
Identification of food preservatives by ambient ionization techniques
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá identifikací konzervačních látek v potravinách pomocí ambientních ionizačních technik. Teoretická část uvádí vybrané ambientní ionizační techniky, jejich principy, využití a aplikaci na potravinové vzorky. Další část pojednává o konzervačních látkách a jejich stanovení. Ve výsledcích této práce jsou srovnány tři ambientní ionizační techniky, konkrétně sonda pro analýzu vzorku …viacAbstract:
The bachelor thesis deals with identification of food preservatives by ambient ionization techniques. The theoretical part introduces selected ambient ionization techniques, their principles, use and application on food samples. The next part of thesis describes food preservatives and their determination. In the results of this thesis are compared three ambient ionization techniques, namely atmosferic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Lucie Borovcová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MOSLER, Dominik. Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami. Olomouc, 2018. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Chemistry / Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Ambientní ionizační techniky v analýze uměleckých děl
Adam STUDENÝ -
Analýza suché krevní kapky pomocí ambientních ionizačních technik v hmotnostní spektrometrii se zaměřením na klinické studie
Terézia Sabadková -
Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami
Dominik MOSLER -
Kombinace ionizačních technik a spojení iontové mobility s hmotnostní spektrometrií v analýze nových psychoaktivních látek
Marianna NYTKA -
Konzervační látky v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Adéla Velechová
Názov
Vložil
Vložené
Práva