Aditiva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka – Michaela MANOVÁ
Michaela MANOVÁ
Bachelor's thesis
Aditiva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka
Additives in Food and Their Impact on Human Health
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá vlivem přídatných látek v potravinách na lidské zdraví. Toto téma úzce souvisí s hektickým způsobem ţivota mnoha lidí v dnešní době. Dále se zmiňuji o jednotlivých druzích potravinářských aditiv a jejich vyuţití v potravinářském průmyslu. Zkoumala jsem podmínky pro pouţívání potravinářských aditiv, omezení jejich pouţívání v některých druzích potravin, dále pak označování …viacAbstract:
This Bachelor graduation thesis deals with effects of grocery additive substances on human health. This topic is closely connected with the hectic lifestyle of many people living at the present time. Further I mention particular kinds of grocery additives and their use in the food-processing industry. I investigated conditions for utilization of grocery additives, limitations of their use in several …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 3. 2011
Zverejniť od: 1. 1. 2099
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2011
- Vedúci: MUDr. Lenka Luhanová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MANOVÁ, Michaela. Aditiva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka. Plzeň, 2011. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta zdravotnických studií
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 30. 03. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta zdravotnických studiíVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na
http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
University of West Bohemia
Faculty of Health Care StudiesBachelor programme / odbor:
Public Health Service / Public Health Protection
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Vliv pH na potravinářská barviva
Radovan Abudayyeh -
Košenila - historie a současnost barviva
Barbora Štefanová -
Barviva a sladidla v potravinářském průmyslu
Charlotte Vlková -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek -
Syntetická barviva ve stravě dětí
Daniela Malířová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
E kódy
Martin Bílek