Veronika Ševčíková

Bachelor's thesis

Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc

Gluten-free Diet in Gastronomical Facilities
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá celiakií. Jedná se o intoleranci na lepek, které v těle postihuje tenké střevo. Jedná se autoimunitní onemocnění, které vyvolává směs bílkovin tvořící lepek. V teoretické části jsou shrnuty projevy nemoci, formy, diagnostika a dlouhodobé komplikace. Dále se zabývá stravováním celiaků mimo domov, zaměřené na české restaurace a na ekonomickou stránku bezlepkové diety. …viac
Abstract:
This bachelor thesis is focused on celiac disease. It is an intolerance to gluten which af-fects the small intestine. It is an autoimmune disease caused by combination of gluten-forming proteins. The theoretical part summarizes the manifestation of the disease, its forms, diagnostics and long-term complications. It also deals with celiacs eating out of home, focusing on Czech restaurants and on the …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Mgr. Monika Ondrášová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Ševčíková, Veronika. Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy