Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc – Veronika Ševčíková
Veronika Ševčíková
Bachelor's thesis
Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Gluten-free Diet in Gastronomical Facilities
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá celiakií. Jedná se o intoleranci na lepek, které v těle postihuje tenké střevo. Jedná se autoimunitní onemocnění, které vyvolává směs bílkovin tvořící lepek. V teoretické části jsou shrnuty projevy nemoci, formy, diagnostika a dlouhodobé komplikace. Dále se zabývá stravováním celiaků mimo domov, zaměřené na české restaurace a na ekonomickou stránku bezlepkové diety. …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused on celiac disease. It is an intolerance to gluten which af-fects the small intestine. It is an autoimmune disease caused by combination of gluten-forming proteins. The theoretical part summarizes the manifestation of the disease, its forms, diagnostics and long-term complications. It also deals with celiacs eating out of home, focusing on Czech restaurants and on the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ševčíková, Veronika. Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti kvalitního stravování při celiakii
Anna Gabaľová -
Nabídka potravin pro celiaky a jejich uplatnění při každodenním stravování
Šárka Janečková -
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Eva Badinková -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Intolerance lepku a její dopad na lidský organismus
Simona Sedláková -
Histaminová intolerance z pohledu ošetřovatelství a edukace
Slivková Slivková -
Bezlepková dieta
Šárka Malaníková -
"Bezlepková dieta" v odborné přípravě studentů hotelové školy a učebního oboru kuchař -číšník
Radka VRZALOVÁ