Listová a stonková zelenina - nutriční a gastronomický význam – Gabriela Gaubová
Gabriela Gaubová
Bachelor's thesis
Listová a stonková zelenina - nutriční a gastronomický význam
Leaf and Stem Vegetables - Nutritional and Gastronomic Importance
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na listovou a stonkovou zeleninu, především na nutriční a gastronomický význam. Stonková a listová zelenina obsahuje cenné zdroje živin, jako jsou vitaminy, minerální prvky, vláknina, chlorofyl. Je také uznávána za své antioxidační vlastnosti. Aby bylo možné zhodnotit přínosy pro zdraví člověka, v praktické části byla provedena analýza, v nichž byla stanovena antioxidační …viacAbstract:
Bachelor thesis is focused on leaf and stem vegetables, especially for nutritional and gastronomic importance. Stem and leaf vegetables contain valuable source of nutrients such as vitamins, mineral elements, fiber, chlorophyll. It is also recognized as its antioxidant properties. In order to evaluate the benefits for human health, an analysis was carried out in the practical part, which determined …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Gaubová, Gabriela. Listová a stonková zelenina - nutriční a gastronomický význam. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
Veronika Skupinová -
Studie založení a užívání gastronomického videokanálu na YouTube
Nikola Trousilová -
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Pěstování microgreens a jejich využití v gastronomii a potravinářství
Markéta Řiháková -
Význam spotřebního koše ve výživě a stravování dětí předškolního věku
Martina Flasarová -
Interakce mezi stromy a půdou v přirozených temperátních lesích v prostoru a čase
Pavel Daněk -
Geoekologický význam listového opadu a dřevní hmoty ve vysokogradientových korytech
Libor BORÁK -
Vliv výsevku a hybridu na morfologické a výnosové charakteristiky silážní kukuřice
Tomáš Vyšohlíd