Ing. Simona Žabčíková

Disertační práce

Využití uhlíkových elektrod v analýze potravin

Using of carbon electrodes in analysis of foodstuffs
Anotace:
Práce se zabývá přípravou, charakterizací a použitím uhlíkových elektrod v analýze potravin. Převážná část je věnována uhlíkovým pastovým elektrodám, jejich vlastnostem a modifikacím pro stanovení vybraných analytů. V modelových i reálných vzorcích byl stanovován akrylamid, dále vitamíny rozpustné v tucích nebo vitamín C a flavonoidy. Uhlíková pastová elektroda byla rovněž použita pro zhodnocení oxidační …více
Abstract:
This thesis is focused on preparing, characterization and utilizing of carbon electrodes in analysis of foodstuffs. It is devoted to properties, characterization and modifications of carbon paste electrodes for determination of target analytes. The acrylamide, lipophilic vitamins, ascorbic acid or flavonoids were determined in model and real samples. The carbon paste electrode was also used for evaluation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 9. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 9. 2018

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Žabčíková, Simona. Využití uhlíkových elektrod v analýze potravin. Pardubice, 2018. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická