Tereza Radová

Bakalářská práce

Barva masa a faktory, které ji ovlivňují

The color of meat and the factors that affect it
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na barvu masa a faktory, které ji mohou ovlivnit. Vlivem oxidativních změn se struktura barviva myoglobinu mění a tím i barva masa, která je ovlivněna i množstvím myoglobinu, intravitálními a postmortálními vlivy. Pro charakterizování dané barvy používáme kolorimetrické nebo spektrofotometrické měření. K prostorovému zobrazení nám slouží standardní barevný prostor …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the colour of meat and the factors that may affect it. Due to oxidative changes, the structure of the myoglobin dye changes and thus the color of the meat, which is also influenced by the amount of myoglobin, intravital and post-mortem influences. It is used colorimetric or spectrophotometric measurement to characterize the color. It is used the CIELAB standard colour …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin