Tereza Radová

Bachelor's thesis

Barva masa a faktory, které ji ovlivňují

The color of meat and the factors that affect it
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na barvu masa a faktory, které ji mohou ovlivnit. Vlivem oxidativních změn se struktura barviva myoglobinu mění a tím i barva masa, která je ovlivněna i množstvím myoglobinu, intravitálními a postmortálními vlivy. Pro charakterizování dané barvy používáme kolorimetrické nebo spektrofotometrické měření. K prostorovému zobrazení nám slouží standardní barevný prostor …more
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the colour of meat and the factors that may affect it. Due to oxidative changes, the structure of the myoglobin dye changes and thus the color of the meat, which is also influenced by the amount of myoglobin, intravital and post-mortem influences. It is used colorimetric or spectrophotometric measurement to characterize the color. It is used the CIELAB standard colour …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta