Barva masa a faktory, které ji ovlivňují – Tereza Radová
Tereza Radová
Bachelor's thesis
Barva masa a faktory, které ji ovlivňují
The color of meat and the factors that affect it
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na barvu masa a faktory, které ji mohou ovlivnit. Vlivem oxidativních změn se struktura barviva myoglobinu mění a tím i barva masa, která je ovlivněna i množstvím myoglobinu, intravitálními a postmortálními vlivy. Pro charakterizování dané barvy používáme kolorimetrické nebo spektrofotometrické měření. K prostorovému zobrazení nám slouží standardní barevný prostor …viacAbstract:
This bachelor thesis focuses on the colour of meat and the factors that may affect it. Due to oxidative changes, the structure of the myoglobin dye changes and thus the color of the meat, which is also influenced by the amount of myoglobin, intravital and post-mortem influences. It is used colorimetric or spectrophotometric measurement to characterize the color. It is used the CIELAB standard colour …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv jakosti na zpeněžování hovězího masa
Karolína Wosková -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Vliv vlhkosti a teploty na výsledné barevné odchylky materiálu
Zuzana Tomášů -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.
Glindys Virginia Luciano Martinez -
Captive bolt or free bullet? An influence of fallow deer slaughter on behaviour, physiology and meat quality
Aline Dos Santos Lanes -
Effects of semi-permeable bag ageing on the physiochemical and sensory quality of common eland meat
Tumelo Moyo -
Analysis of selected parameters affecting the quality of dried rabbit meat
Oyinkansola Folarin