Význam elektropozitivních makroelementů ve výživě – Žaneta Antonínová
Žaneta Antonínová
Bachelor's thesis
Význam elektropozitivních makroelementů ve výživě
Importance of electro-positive macroelements in nutrition
Anotácia:
Důležitou složku běžné lidské denní stravy tvoří makroelementy. Mezi elektropozitivní makroelementy patří vápník, hořčík, draslík a sodík. Lidský organismus přijímá makroelementy prostřednictvím potravy, protože si je nedokáže sám vytvořit. Jsou významné pro tvorbu a růst tkání, tvorbu zubů a kostí, udržení osmotického tlaku a pH, látkovou výměnu, ovlivnění hladiny cholesterolu atd. Vápník je důležitý …viacAbstract:
An important component of an ordinary human daily diet consists of macroelements. Electropositive macroelements include calcium, magnesium, potassium and sodium. The human body accepts macroelements through food, because it is not able to create them itself. They are significant for the production and growth of tissue, formation of teeth and bones, maintenance of osmotic pressure and pH, metabolism …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Jaromír Lachman, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ANTONÍNOVÁ, Žaneta. \textit{Význam elektropozitivních makroelementů ve výživě}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/ax7ill/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva