Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky – Kristýna Pavelicová
Kristýna Pavelicová
Bachelor's thesis
Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky
Analysis of Biologically Active Compounds in Functional Foods - Flavonoid Substances
Abstract:
Bakalářská práce s tématem Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky se zabývá charakteristikou funkčních potravin, jejich hlavními aspekty, zástupci a vlivu na zdraví člověka. Dále popisuje flavonoidy, jak z hlediska chemické struktury, tak výskytu a pozitivního účinku na lidský organismus. Poslední kapitola pojednává o metodách používaných k analýze flavonoidních …moreAbstract:
Bachelor thesis entitled Analysis of Biologically Active Compounds in Functional Foods - Flavonoid Substances deals with the characterization of functional foods, their main aspects, agents and impact on human health. It also describes how flavonoids in terms of chemical structure, so the occurrence of a positive effect on the human body. The last chapter discusses the methods used for the analysis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PAVELICOVÁ, Kristýna. \textit{Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2016. Available from: https://theses.cz/id/axesvh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Nikola NACHÁZELOVÁ -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
Funkční potraviny
Dana PLÍŠKOVÁ -
Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny
Petr MRÁZ -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Jana ZÍDKOVÁ -
Funkční potraviny
Petr Zíma
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights