Luděk Procházka

Diplomová práce

Vliv rozdílných technologií pásového zpracování půdy při pěstování kukuřice na vybrané půdní vlastnosti

The influence of different strip tillage techniques of maize growing onto selected soil properties
Anotace:
Abstrakt Současná krajina má zásadní význam pro zemědělské využití. Vlivem odlesnění a nesprávných agrotechnických postupů došlo k degradaci půdy a její náchylnosti vzhledem k vodním a větrným podmínkám. Velká část půdy je ohrožena vodní a větrnou erozí. Eroze působí závažné škody, je nutné ji eliminovat. Cílem práce bylo na základě polních pokusů prokázat vliv rozdílných způsobů zpracování půdy v …více
Abstract:
Abstract Modern countryside has a crucial importance for agricultural production. Deforestation and incorrect agricultural practices resulted in soil degradation and its higher susceptibility according to water and wind conditions. Large portion of soil is threatened by water and wind erosion. Erosion can caused important harms and it is necessary to eliminate it. The aim of this work was to prove …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Blanka Kottová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses ay1scf ay1scf/2
25. 5. 2011
Složky
Soubory
Mach, J.
25. 5. 2011
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.