Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin – Bc. Veronika Jančová
Bc. Veronika Jančová
Diplomová práce
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Determination of Antioxidant Activity by DPPH in Non-traditional Cereals
Anotace:
Diplomová práce obsahuje charakteristiku obilovin, antioxidační aktivity a antioxidantů, definování jednotlivých metod sloužících ke stanovení antioxidační aktivity se zaměřením na metodu DPPH. Dále je zde popsané využití metody DPPH v oblasti cereálií. Praktická část je zaměřena na stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH ve vzorcích netradičních cereálií s využitím extrakce pomocí metanolu jako …víceAbstract:
The thesis contains the characteristics of cereal, antioxidant activity and antioxidants definition of the method used to determine the antioxidant activities focused on DPPH method. The use of DPPH methods in cereals is also described. The practical part is focused on the determination of antioxidant aktivity by DPPH in samples of non-traditional cekals with using the metanol-based extraction procedure …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jančová, Veronika. Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií
Eva MRÁZOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Význam a použití DPPH v oblasti cereálií
Veronika JANČOVÁ