Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin – Bc. Veronika Jančová
Bc. Veronika Jančová
Master's thesis
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Determination of Antioxidant Activity by DPPH in Non-traditional Cereals
Abstract:
Diplomová práce obsahuje charakteristiku obilovin, antioxidační aktivity a antioxidantů, definování jednotlivých metod sloužících ke stanovení antioxidační aktivity se zaměřením na metodu DPPH. Dále je zde popsané využití metody DPPH v oblasti cereálií. Praktická část je zaměřena na stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH ve vzorcích netradičních cereálií s využitím extrakce pomocí metanolu jako …moreAbstract:
The thesis contains the characteristics of cereal, antioxidant activity and antioxidants definition of the method used to determine the antioxidant activities focused on DPPH method. The use of DPPH methods in cereals is also described. The practical part is focused on the determination of antioxidant aktivity by DPPH in samples of non-traditional cekals with using the metanol-based extraction procedure …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANČOVÁ, Veronika. \textit{Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/azt4q9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jančová, Veronika. Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií
Eva MRÁZOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Význam a použití DPPH v oblasti cereálií
Veronika JANČOVÁ