Bc. Matej Šimko

Bakalářská práce

Vplyv sladkosti zdarma na výšku prepitného

The effect of free sweets on tips
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the effect of implicit social interactions between waiters and patrons in Slovakia. The main goal of this thesis is to replicate the results of the report by Strohmetz et al. (2000), which dealt with how a sweet offered by a server during payment effects the tip size. Based on previous research, it is assumed that the candy offered during payment leads to bigger tips …více
Abstract:
Táto bakalárska práca sa zaoberá vplyvom implicitných sociálnych inter-akcií medzi obsluhujúcimi a zákazníkmi na Slovensku. Cieľom práce je replikovať výsledok výskumu Strohmetz et al. (2002). Teda zistiť, akým spôsobom vplýva sladkosť ponúknutá čašníčkou pri platbe účtu v reštaurácii. Na základe predošlého výskumu sa predpokladá, že sladkosť prinesená s účtom bude viesť ku vyššiemu prepitnému. Práca …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 17. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
  • Oponent: doc. Ing. Ondřej Krčál, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta