Bc. Magda Janoušková
Bakalářská práce
Biogenní aminy
Biogenic amines
Anotace:
Teoretická část je zaměřena na zastoupení a funkci biogenních aminů v lidském těle, na výskyt v jednotlivých skupinách potravin a na souvislost příjmu biogenních aminů v potravě s medicínou a farmacií. Praktická část se zabývá zhodnocením skladby potravy tří pacientů, u kterých je možné riziko lékové interakce s biogenními aminy. K zjištění údajů o skladbě potravy byl použit 24-hodinový recallAbstract:
The theoretical part is focused on the presence and function of biogenic amines in human body, incidence of biogenic amines in various food categories and link the consumption of biogenic amines in food to medicine and pharmacy. The practical part concerns in evaluation of composition of three patienťs food, by which the risk of the interaction between medicaments and biogenic amines is possible. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/c5ria/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
- Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Oponent: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Richardos-Nikolaos SALEK -
Validace HPLC metody stanovení biogenních aminů po derivatizaci heteroboranem
Viktor GREGUŠ -
Stanovení biogenních aminů ve víně
Michaela Novotná -
Stanovení biogenních aminů v pivu
Vojtěch FORMÁNEK -
Stanovení biogenních aminů ve víně
Michaela Novotná -
Výskyt Listeria monocytogenes v potravinách
Anna Lišková -
Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivech
Kseniia Fadeeva -
Výskyt Bacillus cereus v potravinách
Jana Podobová