Příprava nových syntetických substrátů aminoaldehyddehydrogenasy – Jan Frömmel
Jan Frömmel
Diplomová práce
Příprava nových syntetických substrátů aminoaldehyddehydrogenasy
Preparation of new synthetic aminoaldehyde dehydrogenase substrates
Anotace:
Oxidací polyaminů, která je katalyzována chinoproteinovými diaminoxidasami s Cu v aktivním místě (EC 1.4.3.21) a flavovoproteiny polyaminoxidasami (EC 1.5.3.11) vznikají omega-aminoaldehydy. Ty jsou dále oxidovány za vzniku příslušných aminokyselin. Tuto oxidaci katalyzuje velká skupina enzymů, která se vyznačuje širokou substrátovou specifičností. Hrachová aminoaldehyddehydroganasa (AMADH) je nejlépe …víceAbstract:
Omega-aminoaldehydes are produced by enzymatic oxidation of polyamines. This reaction is catalyzed by two enzymes, quinoprotein diamine oxidases (EC 1.4.3.21) and flavoprotein polyamine oxidases (EC 1.5.3.11). ?-Aminoaldehydes are further oxidized to the corresponding amino acids. This conversion is mediated by a large group of enzymes with a very broad substrate specificity. Pea aminoaldehyde dehydrogenase …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 5. 2010
- Vedoucí: Marek Šebela
- Oponent: René Lenobel
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 4. 2010 dostupné: světu
Univerzita Palackého
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Studium enzymů s diaminooxidasovou a aminoaldehyddehydrogenasovou aktivitou v reakci na teplotní stres hrachu setého (Pisum sativum).
Jana ŠTANCLOVÁ -
Charakterizace aminoaldehyddehydrogenasy z kukuřice seté (Zea mays)
Petra Lakomá -
Charakterizace mutantu W288A aminoaldehyddehydrogenasy 2 z hrachu (Pisum sativum)
Adéla HÝLOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva