Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product – Ing. Alexandra Malachová, Ph.D. Ph.D.
Ing. Alexandra Malachová, Ph.D. Ph.D.
Disertační práce
Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product
Zhodnocení mykotoxinové kontaminace ječmene v řetězci zrno - finální produkt
Anotace:
Mykotoxiny jsou toxické sekundární metabolity mikroskopických vláknitých hub. Představují skupinu celosvětově se vyskytujících kontaminantů potravin a krmiv. Nejběžnějšími kontaminanty ječmene jarního a dalších obilnin jsou fusariové mykotoxiny. Předkládaná disertační práce shrnuje současné poznatky o fusariových mykotoxinech, jejich výskytu v zrnu ječmene a přestupu do sladu a piva během technologického …víceAbstract:
Mycotoxins are toxic secondary metabolites of microscopic filamentous fungi. They represent a group of harmful worldwide occurring contaminants of food and feed. Fusarium mycotoxins are the most common contaminants of small grain cereals such as barley. The presented PhD study summarizes current knowledge in the field of Fusarium mycotoxins with a special emphasis on barley, malt and beer production …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 6. 2017
- Vedoucí: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.
- Oponent: Vlastimil Dohnal, Ph.D., doc. RNDr., Ivana Capouchová, externi, Lenka Štočková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Fytotechnika / Speciální produkce rostlinná
Práce na příbuzné téma
-
Methods of determination of mycotoxins in cereals
Miloš Trifković -
The occurrence of mycotoxins in feed materials
Edward Twumasi -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Economic Evaluation of Precision Agriculture Application on Spring Barley Cultivation
Miloš Hána -
Transgenic barley with altered cytokinin content
Šárka Vyroubalová -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
The effect of elevated CO2 concentration, light regime and nitrogen nutrition on plant physiology and metabolism and response to subsequent drought and heat stress in barley
Hana Findurová -
Evaluation of complex metabolome of malting barley after the treatment by pulsed electric field
Michal Lazárek
Název
Vložil
Vloženo
Práva