Využití silic proti původcům skládkových chorob brambor – Bc. Andrea Keltnerová
Bc. Andrea Keltnerová
Diplomová práce
Využití silic proti původcům skládkových chorob brambor
Essential oils against potato storage microbial pathogens
Anotace:
V této diplomové práci je testována antimikrobiální aktivita silic proti skládkovým chorobám bramboru. Brambory jsou důležitou součástí lidského jídelníčku. Během jejich skladování se setkáváme s řadou bakteriálních i houbových chorob. Způsobem jejich ošetření, bez negativního dopadu na životní prostředí, zdraví zvířat i lidí, může být aplikace silic. Silice jsou sekundární metabolity rostlin vykazující …víceAbstract:
In this diploma thesis was tested antimicrobial activity of essential oils against potato storage diseases. Potatoes are an important part of the human diet. During their storage, we can see a large number of bacterial and fungal diseases. The way of their treatment, with no negative effect on the environment, animal and human health, can be the application of essential oils. Essential oils are secondary …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KELTNEROVÁ, Andrea. \textit{Využití silic proti původcům skládkových chorob brambor}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/b2p7ah/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková -
Esenciální oleje v aromaterapii
Simona Jadrná -
Vliv zvýšené teploty a působení složek esenciálního oleje na vybrané vlastnosti lignocelulózových materálů
Barbora Michalcová -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Esenciální oleje,jejich získávání a využití v kosmetickém průmyslu
Lenka MORAVCOVÁ -
Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků
Denisa Vanišová -
Zelené sirné bakterie rodu Chlorobium jako perspektivní konsorcia pro syntézu glykogenu
Vít Procházka -
Přežívání probiotických bakterií v probiotických doplňcích v závislosti na podmínkách skladování
Tereza Střelková
Název
Vložil
Vloženo
Práva